Forøg din produktivitet med Slack

Jeg er vild med Slack.

Hvis du endnu ikke kender til programmet, så er det den nyeste hype på produktivitets-plakaten. Det er en af verdens hurtigst voksende platforme og bliver dagligt brugt af millioner af mennesker, verden over.

Mange erstatter stort set intern email i virksomheden med Slack – vi er ikke helt der endnu – men jeg kan se os bevæge os i den retning.

Måske bruger nogle af dine kolleger det allerede? Eller måske er i stadig i Skype og Email-cc helvede?

Hvorom alting er, så er det et fremragende værktæj, som jeg ikke kan få nok af at udbrede.

Så her er en hel stribe tips tips til Slack, der kan gøre dig til superbruger på nul tid.

1. Hold styr på alle ulæste beskeder

Aller først skal du gå ind i indstillinger og hakke ”Turn on All Unreads”. Det gør du her:

Funktionen giver dig nu et menupunkt i sidebaren, som altid viser dig alle beskeder, som du enten ikke har læst, eller har markeret som ulæst. Smart.

Der er mange måder at jonglere læse/ulæste beskeder.

 • Hvis du holder ALT i bund og klikker på en besked, bliver den automatisk markeret som ulæst og du kan vende tilbage til den senere. Evt. i din ”All Unreads” mappe.
 • I app’en, kan du trykke ned og holde hvorefter du får muligheden for at markere en besked som ulæst.
 • Hvis du åbner en kanal og ønsker at markere alle beskeder som læst, kan du trykke på ESC.
 • Ønsker du at markere ALT i din Slack som læst, så kan du trykke Skift+ESC

2. Få Slackbot til at huske vigtig information

Slackbot er voldsomt undervurderet. Jeg bruger den til at huske alverdens information, såsom kontonumre, telefonnumre, cvr-numre, varenumre og meget andet.

Gå ind i ”Customize your team” under indstillinger og så ind under slackbot. Slackbot er ikke intelligent, men du kan bede den sige ting, når du skriver bestemte ting. Kommandoer jeg fx bruger er:

 • Cvr
  • Slackbot skriver listen med CVR numre
 • Bankkonto
  • Slackbot skriver listen med vores bankkonti

Jeg tror du har fanget den. Det er simpelt, men når man sidder i Slack hver dag og har brug for gængse informationer igen og igen, så er det en stor hjælp. Så slipper man også for post-its overalt!

3. Brug stjerne for at huske beskeder eller filer delt

Alle beskeder, filer osv kan stjerne-markeres. Det er nyttigt, hvis der er bestemte beskeder du skal huske til senere eller du vil lave en to-do liste.

I højre side af app’en, er placeret en fin lille stjerne. Hvis du trykker på den, fremkommer listen med alle stjerne-markerede beskeder og filer.

4. Brug pil-op for at redigere sidst sendte besked

Det her er en sand life-saver, hvis du er lidt for kvik på enter-tasten, eller hvis du har skrevet noget dumt og trykket send for hurtigt. Ved at trykke på pil-op, går du direkte ind i redigering af den sidste sendte besked.

Du kan også redigere ældre beskeder, ved at holde musen over beskeden og trykke edit i den lille menu i højre side. På mobil skal du blot trykke ned på beskeden.

5. Brug Slack til at minde dig om ting

En lille lækker feature, som mange ikke er klar over. Slack kan nemlig minde dig om ting.

I sidebaren har du en liste med alle de kontakter, du har i din Slack. Men du står der også selv, og i den kanal kan du såmænd skrive aaalt det du lyster, uden at andre kan se det.

Jeg kan finde på at bruge den til at sætte reminders. Det er hurtigere end at sætte en kalender notifikation op. En alarm på telefonen er heller ikke så fleksibel, hvis jeg skal huske flere ting.

Et eksempel, jeg ved der er nogle ting jeg skal lave i løbet af dagen. Skriv beskeden i din egen kanal og hold musen over beskeden. Vælg så hvornår du vil have Slack til at prikke til dig. Simpelt og enkelt.

6. Spring hurtigt direkte til en samtale

Slack har en såkaldt ”Quick-switcher” som du kan hente frem ved at trykke på Ctrl+K på Windows eller ⌘+K på Mac. Det gør det lynhurtigt at skifte imellem samtaler – også selvom du har flere hundrede kontakter i din Slack.

Skift hurtigt imellem samtaler og kanaler

7. Brug tastatur genveje

Slack har et væld af tastatur-genveje. På Windows kan du finde en oversigt frem ved at trykke Ctrl+* (tasten til højre for Ø.)

Et par eksempler er:

 • Ctrl+k for at åbne ovennævnte quickswitcher
 • Shift+esc for at markere ALT som læst
 • Ctrl+, for at åbne indstillinger
 • Ctrl+skift+S åbner stjernemarkerede beskeder og filer listen

8. Spred lidt godt humør med specielle loading beskeder

Når Slack starter op, vises altid en lille Loading besked. Standard beskederne lyder f.eks:

 • Each day will be better than the last. This one especially.
 • Always get plenty of sleep, if you can.
 • You’re here! The day just got better.

Men jeg syntes de var lidt generiske, så jeg har lagt en lang række beskeder ind selv. Man kan lave op til 150 forskellige, som så bare vises tilfældigt. Der er ingen krav til sprog eller lign. så slå dig endelig løs.

Et par af dem jeg har lavet lyder f.eks:

 • Counting backwards from infinity
 • Program loaded. Please enter the square root of 598309209839 to continue.
 • Searching for Answer to Life, the Universe, and Everything
 • Waiting for the system admin to hit enter…
 • Press Alt+F4 for a quick IQ test

De er engelske, da vi har udenlandske programmører som også bruger vores Slack. Men de kan lige så godt være danske. Vær kreativ, det sætter med garanti et smil eller to på folks læber.

9. Læg egne Emojis ind

I den her Emoji-alder, så skal der selvfølgelig også en masse Emojis ind i Slack. Programmet har selv en hel palette af standard emojis, men er fattig uden vores egne. Her er et par af dem vi bruger:

Billeder/ikoner fungerer bedst hvis de er firkantede og max 128x128px samt 64KB i størrelsen.

10. Del beskeder eller husk dem til senere

Ved at holde musen over tidsstemplet til venstre for beskeden, kan du kopiere linket til beskeden. Den kan du så poste i andre kanaler, eller til Slackbot, hvis du vil bruge beskeden senere.

11. Brug integrationer

Slack har et kæmpe arsenal af API’er. Hvilket jeg senere vil skrive mere om, men kort fortalt, så er det muligt at koble alverdens services sammen med Slack. Det kunne eksempelvis være:

 • Mulighed for at sende email direkte til en kanal
 • Få Google Calendar til at sende reminders til en kanal
 • Sætte en Google Analytics bot op til automatisk at sende en trafik-rapport til en kanal
 • Oprette to-do lister i div. to-do platforme direkte fra Slack
 • Og meget meget meget mere

To andre platforme, som også fortjener deres egne artikler er IFTTT (If This Then That) og Zapier. Med de to platforme har Slack næsten uendeligt potentiale.

Begge fungerer principielt på samme måde – IFTTT henvender sig dog primært til private, hvor Zapier har nogle mere avancerede funktioner, som virksomheder kan gøre brug af.

Se eksempler på IFTTT’s Slack funktioner her.

Se eksempler på Zapier’s Slack funktioner her.

Afsluttende bemærkninger

Denne liste er uhyggeligt langt fra fyldestgørende, men afdækker blot nogle få af de ting jeg benytter til dagligt. Du kan nemt få super-kræfter med Slack og er du i et større team, som dagligt kommunikerer på services som email, Skype, div. platforme, Sms, Facebook – eller whatever. Så vil i få stor glæde af en platform som Slack.

Prøv det. Det er gratis. Lav en konto her: https://slack.com/

 

Skriv en kommentar